Το Ανθρώπινο Δυναμικό του Εργαστηρίου Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων αποτελείται από μέλη ΔΕΠ, Ακαδημαϊκούς Υποτρόφους, Υποψήφιους Διδάκτορες και εξωτερικούς συνεργάτες, όλους με ιδιαίτερα αξιόλογη επιστημονική και επαγγελματική δραστηριότητα, εξειδίκευση και εμπειρία στα θεματικά πεδία του Εργαστηρίου. Ανάλογα με τη θέση και τις ευθύνες τους, τα στελέχη του Εργαστηρίου ασχολούνται με την εκπαίδευση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, με ερευνητικές δραστηριότητες, μελετητικά έργα, υποστήριξη όλων των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου.
Υπεύθυνη Εργαστηρίου
Δρ Χημικός Μηχανικός
Δρ Μηχανολόγος Μηχανικός
Μηχανολόγος Μηχανικός MSc
Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης MSc
Υπεύθυνη / Διευθύντρια Εργαστηρίου
Η Δρ Αιμιλία Μ. Κονδύλη, Χημικός Μηχανικός ΑΠΘ (1983, βαθμός πτυχίου Άριστα), MSc in Process Systems Engineering (Mark of Distinction, Imperial College, London, Dept. of Chemical Engineering, 1985) και PhD (Imperial College, London, Dept. of Chemical Engineering, 1988), είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων καθώς και του θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Περιβάλλοντος του ως άνω Τμήματος.
Είναι επίσης Διευθύντρια και των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΑΔΑ ‘Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Έργα’ και ‘MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering’ (υποστηριζόμενο από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε και το Δήμο Ασπροπύργου). Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το γνωστικό της αντικείμενο εστιάζονται στην αριστοποίηση ενεργειακών, περιβαλλοντικών και βιομηχανικών παραγωγικών συστημάτων καθώς επίσης και στη θεματική περιοχή του Process Systems Engineering. Έχει αποκτήσει σημαντική βιομηχανική εμπειρία ως Μηχανικός Μελετών (Process Engineer) στα Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου (νυν ΕΛΠΕ) και στην εταιρεία ΑΜΠΕΡ ΑΕ του Ομίλου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Επίσης έχει αξιόλογη εμπειρία στη μελέτη και την κατασκευή έργων από τη μακρόχρονη συνεργασία της με μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες.
Η Δρ Αιμιλία Κονδύλη έχει ιδιαίτερα αξιόλογη ερευνητική εμπειρία ως Υπεύθυνη ή/και ως Μέλος της Ερευνητικής Ομάδας σε έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή εθνικά προγράμματα. Επίσης είναι συγγραφέας περισσότερων των 50 πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, περί των 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια και ενός ελληνικού βιβλίου. Έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε δύο διεθνή βιβλία σε θέματα ενεργειακά και περιβαλλοντικά και είναι κριτής σε πάνω από δέκα επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της ενέργειας, του περιβάλλοντος και του Process Systems Engineering.
Είναι από το 1991 μέλος του Computer Aided Process Engineering Working Party της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χημικής Μηχανικής (European Federation of Chemical Engineering). Από το Σεπτέμβριο του 2020 είναι εκπρόσωπος του ΠΑΔΑ ως Τακτικό Μέλος στη Γενική Συνέλευση του ΕΛΙΔΕΚ.
Συνεργάτες
Η Δρ Χριστιάνα Μ. Παπαποστόλου, MSc, Μηχανολόγος Μηχανικός. Ερευνητικό μέλος του Εργαστηρίου Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του ΠαΔΑ και Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.
Οι ερευνητικές και διδακτικές της δραστηριότητες εστιάζονται στη μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση των συστημάτων ενέργειας και νερού εφοδιαστικών αλυσίδων βιομάζας και βιοκαυσίμων, στη βιώσιμη διαχείριση στέρεων αστικών αποβλήτων και τροφίμων και το σχεδιασμό και μελέτη των εγκαταστάσεων αυτών.
Συμμετοχή και συνεπή παρουσία σε ερευνητικά ευρωπαϊκά εθνικά προγράμματα από το 2005 έως και σήμερα με αντικείμενα όπως η ενέργεια και οι καινοτόμες τεχνολογίες ΑΠΕ, τα υβριδικά συστήματα, η αριστοποίηση των συστημάτων ενέργειας, η ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας με έμφαση επίσης στην κοινωνική διάσταση (Ενδεικτικά παρατίθενται: «Horizon_2020_TILOS- Technology Innovation for the Local Scale, Optimum Integration of Battery Energy Storage» «FP7_CRISP_ Creating Innovative Sustainability Pathways Across Europe»). Είναι επίσης συγγραφέας σημαντικού αριθμού ερευνητικών εργασιών (~20 σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, h-index=5) και συμμετέχον συγγραφέας στη «Μελέτη για την ροώθηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος της Χώρας» εκτέλεση για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ νυν ΥΠΑΠΕΝ στις «Επενδύσεις μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Εθνικής Ανακαίνισης Κτιρίων»).
Ο Σαγιάς Βασίλης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη Σχολή Μηχανικών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, MSc Advanced Industrial & Manufacturing Systems στο Kingston University London, Μηχανολόγος Μηχανικός από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά
Διαθέτει 20ετή εμπειρία, στη βιομηχανία στους τομείς της Μηχανολογικής Σχεδίασης, CAD (2D & 3D), CAE, CAM, CNC, CAD customization με χρήση API αλλά και στην Οργάνωση παραγωγής και διαχείριση αποθεμάτων.
Η διδακτική-εργαστηριακή εμπειρία καθώς και η ερευνητική του αφορά κυρίως τομείς Μηχανολογικής Σχεδίασης, CAD, CAE, CAM, Οργάνωσης παραγωγής & Προσθετικών Κατεργασιών.
Η Κωνσταντίνα Γ. Στυλιανοπούλου είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στη Σχολή Μηχανικών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, MSc in Energy στο Herriot Watt University, MSc in Ενεργειακές & Περιβαλλοντικές Επενδύσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μηχανικός Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας του τμήματος Χημικών Μηχανικών – πρώην Τεχνολογικών Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας.
Εκπαιδεύτηκε σε υψηλού επιπέδου σύγχρονη επιστημονική κατάρτιση με έμφαση στις βασικές γνώσης του Μηχανικού Περιβάλλοντος προσφέροντας παράλληλα και για την ικανότητα προσαρμογής και αφομοίωσης της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας. Επιπλέον, η καινοτομία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών ήταν μέρος της εκπαίδευσής της. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Διοίκησης Παραγωγικών Συστημάτων Διεργασιών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Κυκλικής Οικονομίας καθώς επίσης και στην προστασία των υδάτων και τη διαχείριση των αποβλήτων.
Απασχολήθηκε ως βοηθός εργαστηρίου στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (πρώην Τεχνολογικών Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας) με έμφαση στην προετοιμασία του απιονισμένου νερού και βοηθός των πειραμάτων στους φοιτητές στο μάθημα τεχνολογίας μέτρησης. Εργάστηκε στην εταιρεία «Αποτεφρωτήρας Α.Ε.», που ειδικεύεται στην αποτέφρωση τοξικών νοσοκομειακών αποβλήτων, ως μηχανικών τεχνολογιών αντιρρύπανσης παρακολουθώντας τις εκπομπές αέριων ρύπων και σύνταξης σχετικής έκθεσης. Εργάστηκε στην εταιρεία «ΝΟΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», που ειδικεύεται στις μεταλλικές κατασκευές με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα, ως υπεύθυνη εξαγωγών. Πρόσφατα, είναι μέλος του εργαστηρίου Αριστοποίησης Παραγωγικών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.